Firmamiz 1984 yilinda Kocaeli'nde akü sektöründe ARI OTO aküleri satisi olarak çalismalara baslamis. Sektörde akülü forklift kullaniminin yayginlasmasiyla olusan talep üzerine 1987 yilindan itibaren Kocaeli'nde ARI SANAYI VE OTO aküleri olarak ürün yelpazesini genisletmistir. ARI SANAYI VE OTO AKÜLERI bir çok sanayi ürün ve endüstriyel akü satis ve servis hizmetleri ile Marmara genelinde faaliyet göstermektedir. Siz müsterilerimizin beklentileri; Gelisen ve ilerleyen sektör sartlari ile birlikte artan bir ivme ile daha da yükseldi.2005 yilindan itibaren kendi ARI markasi ile endüstriyel Traksiyoner akülerin yedek parça,malzeme ve Traksiyoner akü tedariginde degerli müsterilerimize hizmet vermektedir.

Vizyonumuz
Marmara genelinde ulasilan basarili konumu sürekli gelistirerek bilgi ve hizmetlerimizde Türkiye'de en iyi olmak, dinamik ve yetkin kadromuzla , girisimci, sagduyulu, müsteri odakli yaklasimimızla "mükemmel hizmet sirketi olmak" tir.

Misyonumuz
Bilgi ve uzmanligin is süreçleri deneyimi ile birlestiren ARI SANAYI VE OTO AKÜLERI misyonu, özgün hizmet anlayisiyla müsterilerinin is ihtiyaçlarina birebir cevap veren çözümler gelistirmektir.

Akü Nedir?

Akü üretimi yandaki resimde oldugu gibi ebonik kutularda ve zamanin araçlarina göre 6 volt ve 12 volt olarak üretilmistir. Suan ki tüm araçlarda ise modern makineler sayesinde plastik ve tam kapali olmak üzere otomotiv sektöründe ileri dönemlere geçilmistir.

Elektrik enerjisini kimyasal enerji olarak depo eden, istenildiginde bunu elektrik enerjisi olarak veren cihaz, akim toplar.
Akünün görevi mars motorunu, atesleme sistemini, dogru akimla çalisan tüm devreleri, isik ve alicilari beslemektir. Benzinli motorlarda kullanilan 12 voltluk akü, birbirine seri olarak baglanmis alti adet elemandan meydana gelmistir. Genellikle her eleman içerisinde, yine birbirlerine seri olarak baglanmis 4 adet pozitif, 5 adet negatif yüklü plakalardan meydana gelir. Bu plakalar, kursun-antimuan alasimi petek üzerine, aktif maddelerin sivanarak firinlanmasindan olusur. Pozitif plakalar aktif madde olarak, kursundioksit içerir. Negatif plakalar aktif madde olarak, saf kursun içerir. Bu tür plakalar arasina, kisa devreyi önlemek için plakalari izole eden ayiricilar yerlestirilir. Ayiricilar, plakalar arasindaki kimyasal tepkimeyi engellemeyecek sekilde çok küçük gözenekleri bulunan plastiklerden yapilir. Akünün içinde sülfirik asitle saf su karisimi olan elektrolit konulur. Karisimda %39 asit, %61 su vardir. Elemanlar arasi seri köprülerle baglanmistir. Çalisma prensipleri ayni olmakla beraber, günümüzde ise akümülatörler sadece araçlarda mars amaçli olarak degil; elektrik enerjisinin depolanmasi ve gerektiginde geri alinmasi / kullanilmasi amaçli olarak da kullanilmaktadir. Özellikle sabit / duragan yerlerde kullanilmak üzere üretilen akümülatörlerin iç yapisi, starter / mars amaçli olanlara göre büyük farklilik ihtiva eder. Kesintisiz ve/veya yedek enerji ihtiyaçlari için bilinen en eski, kolay ve ekonomik yöntemdir. Sabit tesis akümülatörleri de kendi aralarinda alt gruplara ayirmak mümkündür. Ayrica likit bazda asit ihtiva edenler oldugu gibi, yeni jenerasyon vrla / agm ve gel teknolojisi ürünlerde asit sivi bazda degildir. Bu sayede bakima gereksinim duyulmadan kullanim ile cihaz içi vb. kapali yerlerde kullanma imkâni gibi avantajlari mevcuttur